Edullinen päivitys

Motonetin 7,90 euron 22 W led-valoputket

30.11.2017 / Koneviesti 17/2017

Led-valoputkissa on yleensä ilmoitettu säteilykulma, joka oli jutun tapauksessa 230 astetta sivusuunnassa ja 120 astetta pituussuunnassa. 4 000 kelvinin värilämpötila on neutraali valkoinen, joka on sopiva työtiloihin. CRI/Ra puolestaan tarkoittaa värintoistoindeksiä ja sen yli 80 % lukema kertoo valon olevan lähellä luonnonvaloa.

Viime aikoina on loisteputkien tilalle tullut tarjolle entistä enemmän erilaisia led-valoputkia. Hinnat ovat laskeneet kuluttajan kannalta järkevälle tasolle. Tässä tapauksessa hankittiin tarjoushinnalla (7,90 euroa/kpl) koko kattovalaistus uusiksi 22 watin tehoisilla led-valoputkilla. 79 euron panostuksella saatiin heti täyskirkkaasti syttyvät (tilassa talvisin 5 asteen peruslämpö) ja sähköä säästävät päivitetyt valaisimet. Pikaisen laskutoimituksen mukaan vuotuiseksi sähkönsäästöksi 2 viikoittaisen päivän ja 8 tunnin päivittäisen käyttöajan perusteella kertyy 50 euron luokkaa oleva summa.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).