Kannettavaa lisävaloa

Makitan kaksitoiminen työmaavalaisin

30.11.2017 / Koneviesti 17/2017

Makitan akkukäyttöinen työmaavalaisin antaa kiitettävästi valoa pienempiin rakennuskohteisiin. Tässä kuvassa säkkipimeä marraskuinen räntäkeli ei näkyvyyttä haitannut, ja valaisin kesti hyvin koiranilmaa. Sisätiloissa valaisimen teho riitti hyvin valaisemaan hieman kookkaammankin seinäpinnan.

Maahantuoja toimitti työmaavalon mukana 18 V/5,0 Ah akun, jonka teho riitti pitämään työmaavalon hereillä yli 8 tunnin ajan, kun käytössä oli tehokkaampi valaisutoiminto. Yhden 5,0 Ah akun lataukseen kului aikaa 1,5 tuntia. Vaihtoakkua ei siis tämän tehoiselle voimanlähteelle välttämättä tarvitse, ellei päiväurakkaa ole edessä vallan mahdottomasti. Kokeilimme valon kestoa myös heikommalla 18V/1,5 Ah akulla, joka on melko yleinen voimanlähde perus-akkuporakoneen ostajalle. Tällä voimanlähteellä työmaavalaisin jaksoi tarjota valaisutehoa reilun kahden tunnin ajan.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).