Puintia tauotta

John Deere T670i ja Pronar-ruuvipurkuvaunu

11.10.2017 / Koneviesti 14/2017

Tästä kuvasta ilmenevät molemmat tekniikat, joista Jussi Isotalo ei enää suostu luopumaan mistään hinnasta. Automaattiohjaus helpottaa puintia merkittävästi, kun leveää pöytää ei tarvitse jatkuvasti tähdätä kohdalleen. Vauhdista tyhjennys ja ruuvipurkuvaunu lisäävät yhden puimurin kapasiteettia jopa kolmasosalla.

Isotalon T670i on John Deeren suurin kohlinpuimurimalli. ”Puimme kohlinpuimurilla, sillä oljen laatu ja määrä on meille tärkeää. Sylinteripuimurin jäljiltä olkea jää huomattavasti vähemmän paalattavaksi ja sen laatukin on huomattavasti huonompaa”, Jussi perustelee. Isotalon massivista rakennuskantaa lämmitetään olkilämmityksellä.

Pronar T740 -ruuvipurkuvaunu vetää 28 kuutiometriä viljaa ja sen kantavuus on 15,3 tonnia. Vaunun purkuruuvin kapasiteetti on 200–400 tonnia tavarasta riippuen. Teemu Isotalo vetää vaunua yleensä noin 250-hevosvoimaisella John Deere 7930:lla.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).