Isot neloset

150-hevosvoimaiset traktorit vertailussa

23.2.2017 / Koneviesti 03/2017

Uusien neloskoneiden moottoritehot ovat 150 hv luokkaa, mutta koneiden ulkomitat ovat vielä kohtuulliset. Siksi näitä traktoreita käytetäänkin monipuolisesti rehunkorjuussa, muokkaus- ja kylvökoneiden vetäjinä, kasvustojen hoitotöissä sekä tietysti kuormainkoneina. Pyysimmekin valmistajia toimittamaan koneensa meille etukuormaimella varustettuna. Testitraktoreiden tehopainosuhde on vakiovarusteisena 4050 kg/kW luokkaa, minkä vuoksi kuormain kasvattaa sopivasti muokkaus- ja vetotöissä tarvittavaa painoa.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).


Lisämateriaali

Traktoreiden hinnat

Hintahaitari venyi varsin laajaksi, kalleimman Fendtin ja edullisimman Kubotan hinnoissa on noin 41 000 euron ero.
Varustelistoja tarkastellessa valmistajien strategia käy selvästi ilmi. Agcon tapauksessa eri brändien strategiat näkyvät listoissa. Fendt ja Valtra ovat monipuolisesti räätälöitävissä ja pitkälti asiakastilausten pohjalta valmistettavia yksittäiskappaleita. Fendtin varustelistassa oli noin 40 riviä, Valtran listalla noin 25. Massey Fergusonin Exclusive-varustetasoon kuuluu lähes kaikki vakiona ja lisävarustelistan 7 varusteesta suurin osa liittyy etukuormaimeen tai renkaisiin.
Case Maxxumin osalta hinta on laskennallinen, sillä kokeilutraktorissa ollut Stoll-kuormain ei kuulu maahantuontiohjelmaan, vaan Maxxumit varustetaan Suomessa Triman kuormaimilla. Maxxumin tapauksessa traktori poikkesi myös muuten varustukseltaan Suomen malleista.
Kubotan tapauksessa hinta on testitraktorin hinta muutettuna euroiksi. Kysyimme hinnan ruotsalaiselta maahantuojalta, sillä Kubotan tämän teholuokan traktoreilla ei ole maahantuojaa Suomessa.
Seuraavissa taulukoissa on eritelty kokeilutraktoreiden varusteet. Taulukoiden lopussa on mainittu lisäksi ne varusteet, joita testikoneissa oli, mutta joita ei otettu huomioon hinnassa. Esimerkkinä näistä varusteista toimivat esimerkiksi Fendtissä ja Kubotassa olleet etunostolaitteet ja -voimanotot sekä John Deeren GPS-antenni ja automaattiohjaus.

150-hevosvoimaiset traktorit vertailussa