Ajoneuvot

Amerikkalaiselle kuljetuskalustolle on tyypillistä pitkät konepeitot sekä eurooppalaisia rekkoja pienemmät kokonaismassat – tutustu amerikkalaisiin ajoneuvoyhdistelmiin

Koneviesti vieraili keväällä 2019 Hankkijan asiakasmatkalla Amerikassa. Maatalouskohteiden lisäksi matkan aikana oli oiva mahdollisuus nähdä runsaasti paikallista kuljetuskalustoa.
Tapio Vesterinen
Amerikassa rekkojen konepeitot ovat perinteisesti pitkiä, kuten Iowa 80 Truck Stop -liikenneaseman parkkipaikalta otettu kuva osoittaa.

USA:ssa yli 70 % (kuten Euroopassakin) rahdista liikkuu maanteitse rekkojen kyydissä. Alan yhteenlasketun liikevaihdon kerrottiin vuonna 2018 olevan lähes 800 miljardia dollaria ja ala työllistää maan laajuisesti noin 3,5 miljoonaa kuljettajaa. Työssäkäyvistä amerikkalaisista lähes 6 % saa elantonsa kuljetusalalta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää