Ajoneuvot
Kokeilu MAN eTGE 3.140

Koneviestin kokeilussa MAN eTGE -sähköpakettiauto – eleetöntä menoa

Sähköautot ovat tavallinen näky liikenteessä. Hyötyajoneuvoihin sähköistys on edennyt kuitenkin rauhallisemmalla tahdilla. Nyt useammalla valmistajalla on jo tarjota sähkökäyttöisiä pakettiautoja, mutta kaikki eivät vielä ole myynnissä Suomessa. Kokeilimme äskettäin markkinoille tullutta MAN eTGE -sähköpakettiautoa.
Mikael Sammatti
MAN eTGE:n sähkötekniikka eli moottori ja akusto oheislaitteineen on sama kuin Volkswagenin sähköhenkilöautossa e-Golfissa.

MAN esitteli syyskuussa 2018 hyötyajoneuvojen IAA-näyttelyssä Hannoverissa täyssähköisen pakettiautonsa eTGE:n. Suomessa tämä malli esiteltiin kuljetusmessuilla tämän vuoden toukokuussa. Volkswagen-konserniin kuuluva MAN on tehnyt yhteistyötä kevyissä hyötyajoneuvoissa VW:n kanssa, ja MAN TGE-sarja pohjautuukin Volkswagenin Crafter-pakettiautoihin. Onkin luonnollista, että eTGE:lle löytyy vastine Volkswagenin mallistosta – nimittäin E-Crafter. E-Crafterin Suomen maahantuonnin alkamisesta ei kuitenkaan ole vielä tarkkaa tietoa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit