Ajoneuvot
Kokeilu Torqeedo Cruise 10.0 RS

Sähkö tulee myös vesiliikenteeseen – Torqeedo 10.0 -sähköperämoottori osoittautui oivalliseksi voimanlähteeksi kevyeen avoveneeseen

Sähkö on tulossa kulkuneuvojen voimanlähteeksi laajalla rintamalla. Puhetta on ollut paljon tieliikenteen sähköistymisestä, mutta vesiliikenne on jäänyt vähemmälle huomiolle. Torqeedo on valmistanut venekäyttöön tehokkaita sähkömoottoreita jo vuosien ajan, ja valikoimista löytyy moottoreita aina 100 kW:iin asti. Saimme kokeiltavaksi malliston tehokkaimman 10.0 RS -perämoottorin.
Seppo Nykänen
Nelimetrinen vene nousee yhden hengen kuormalla kevyesti liukuun sähkön voimin.

Torqeedo toi uudentyyppisen sähkömoottorin perämoottoreihin vuonna 2005. Perämoottorivalikoima kattaa tällä hetkellä teholuokat 500–10 kW. Kokeilimme näistä tehokkainta 10.0 RS -mallia. Veneenä oli Terhi 400 C, jonka pituus on 401 cm ja leveys 150 cm.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää