Ajoneuvot
Scania

Scania-Vabiksesta Scaniaan — Scania-kuorma-autot Suomessa 70 vuotta

Scanian maahantuontiyhtiö täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Samalla tulee kuluneeksi 60 vuotta Scania-Vabis 75 -mallin tulosta markkinoille. Tämä uusi auto loi pohjan Scanian suosion kasvulle Suomessa. Kymmenessä vuodessa Scania pääsi raskaiden kuorma-autojen luokassa eniten myydyksi merkiksi ja kolmen myydyimmän joukossa se on pysytellyt siitä alkaen.
Valmistaja
Scania LS111 tuli myyntiin vuonna 1974. Se korvasi aikaisemman 110-sarjan. Tekniset erot sarjojen välillä eivät kuitenkaan olleet suuria. Nokallinen ohjaamo oli tähän aikaan suosittu erityisesti maansiirtoautoissa ja sen lisäksi nokallinen ohjaamo valittiin usein muun muassa säiliöautoihin tai puutavaran ajoon. Scania 111 muodostui ajan oloon eräänlaiseksi legendaksi.

Liikemiehet Harald Zetterström, Sven Fazer ja Soini Holopainen perustivat helmikuussa 1949 Oy Scan- Auto Ab -nimisen yhtiön. Sen tarkoitukseksi merkittiin muun muassa autojen ja niiden osien maahantuonti.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi