Ajoneuvot
Esittely

CFMoton 2019 mönkijä-, skootteri-, mopoauto- ja muu moottoriajoneuvomallisto esittelyssä — sähköä pyörissä

ATV-Finland Oy esitteli vuoden 2019 tuoteuutuuksiaan Ruotsin länsirannikolla High Chapparal -lännenkylässä. Uutuusmönkijöiden tarjonta on melko pientä, enemmän kerrottavaa oli sähköisissä ajoneuvoissa ja veneissä.
Seppo Nykänen
Z Force 1000 EFI EPS on CFMoton uusin rinnakkain istuttava T1b-traktori, malli pohjautuu aiempaan 800 versioon.

ATV-Finlandin edustamien polttomoottorikäyttöisten maa-ajoneuvojen osalta suurimmat uutuudet olivat C Force 850 CX T3b -traktori sekä rinnakkain istuttava Z Force 1000 T1b-traktori. Muita uutuuksia tällä rintamalla ei tällä kertaa nähty. Sinänsä tämä ei haittaa, sillä CFMoton mallisto on kuitenkin suhteellisen tuoretta, ja myynti on kasvanut pohjoismaissa kohisten. Vuoden 2017 myynti oli 4 800 kpl, vuonna 2018 myyntimäärä kasvoi lukemaan 6 800 kpl, eli nousua oli 50 %. Ruotsissa CFMoto on ylivoimainen ykkönen 24 %:n markkinaosuudellaan, toiseksi yltänyt Can-Am yltää 17 %:n osuuteen. Suomessa markkinaosuus on 10 % ja sijoitus neljäs. Traktoreiksi on yllättäen myös Ruotsissa rekisteröity kaikista mönkijöistä 44 %, vaikka siellä ei tieliikennemönkijöillä edes ole moottoripyöräveroa. Suomessa ja Norjassa kaikki myytävät mönkijät ovat käytännössä traktoreita.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää

CF Moto saapuu Suomeen

Uutiset KV 14/2015 20.10.2015