Ajoneuvot

NRO-standardi sallii asennuksen normaalivanteelle

Uusi koeluonteinen NRO-standardi mahdollistaa IF- ja VF- renkaidenasennuksen myös vakiovanteille. Kokoluokasta riippuen ero ns. leveään vanteeseen on 1–3 tuumaa.

Tähän saakka IF- ja VF-renkaat ovat Euroopan rengasjärjestön (ETRTO) luokituksessa sallittu virallisesti vain leveämmille vanteille. Nyt on kokeiluluonteisesti luotu uusi NRO-standardi, joka sallii joustavakylkisten (IF ja VF) renkaiden asennuksen 1–3 tuumaa kapeammille vanteille. Esimerkkinä jos IF- ja VF-renkaiden vanne on ollut vakiona W16L – DW16L, niin korvaava kapeampi vanne voi nyt olla myös W15L – DW15L. Leveämmissä – luokkaa 20 tuumaa ja enemmän – vanteissa NRO-vaihtoehto voi olla jopa 3 tuumaa kapeampi. Mitä kapeamman vanteen käyttö todellisuudessa vaikuttaa esimerkiksi maantiekäyttäytymiseen, on vielä avoin kysymys.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää