Ajoneuvot
Esittely

Mercedes-Benz Citan uudistui sekä ulkonäön että tekniikan osalta – etenkin ohjaus istuu hyvin käteen niin kaupungissa kuin moottoritiellä

Uudistunut Citan on edelleen Renault Kangooseen pohjautuva yhteistyömalli. Daimler vakuuttaa, että nyt autossa on enemmän Mercedes-Benziä kuin aiemmin.
Timo Rintakoski

Vuonna 2012 ensiesitelty Mercedes-Benz Citan pohjautui silloin ja myös nyt Renault Kangooseen. Tuolloin Daimler liittyi mukaan kesken tuotekehitysprosessia, jolloin vaikutusmahdollisuus lopputuotteeseen oli vähäinen. Toki ulkoiseen ilmeeseen, sisustukseen ja joihinkin alustaratkaisuihin Daimler jätti oman jälkensä. Toisen mallisukupolven kanssa prosessi oli erilainen. Daimler antoi Nissan-Renault-allianssille ”muutoslistan”, joka piti sisällään kohteet, joissa Daimler halusi tehdä omaa tuotekehitystä. Daimlerin muotoilijat ja insinöörit viettivät suunnitteluvaiheessa viikottain 2–3 päivää Pariisissa Renaultin tiloissa kehittämässä tuotetta. Myös painopistettä mallien välillä on muutettu. Kun nykyisessä Citanissa painopiste oli pakettiautoversion tuotekehityksessä ja myynnissä, on painotus siirtynyt globaalisti Tourer-mallien suuntaan. Citan voitti myös International Van of the Year 2022 -palkinnon yhdessä Renault Kangoon kanssa.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää