Ajoneuvot

Yamaha 2017 - turbovoimaa ja huipputekniikkaa

Yamahan vuoden 2017 malliston uutuudet jakautuvat eri ääripäihin. Ykkösuutuus on uusi turbomoottorilla varustettu Sidewinder-mallisto. Yllätyksenä voi sen lisäksi pitää uudistunutta Viking VK 540 -mallia. Viking 540 on vanhin edelleen tuotannossa oleva kelkkamalli, toki vuosien varrella siihen on tullut muutoksia, mutta perusta – eli moottori – on edelleen sama. Keväällä ei koeajokelkkoja ollut saatavilla, joten teksti on kirjoitettu pääosin valmistajan teknisten tietojen pohjalta.
M-TX SE 162 on puhdas vuoristokelkka.

Merkittävimmät muutokset uudessa Vikingissä ovat ulkonäössä ja moottoritekniikassa. Yleisesti on vallalla ollut se käsitys, että kiristyvien päästömääräysten tasolle ei enää päästä ilmajäähdytteisellä moottorilla. Yamaha on kuitenkin keksinyt keinon, jolla vuodesta 1978 lähtien tuotannossa ollut moottori saadaan täyttämään uusimmat normit. Ratkaisu avain piilee kaasuttimessa, sillä polttoaineensyötöstä vastaa nyt litteäluistinen Mikuni TM 33 -kaasutin, jossa on esilämmitys. Lämmityksen ansiosta moottori lämpenee nopeammin, ja ajossa kulutuksen kerrotaan pudonneen jopa 25 prosenttia. Ajomatka on kasvanut pienentyneen kulutuksen ja suuremman polttoainesäiliön ansiosta peräti 56 prosenttia. Aiemmin 31-litraisen polttoainesäiliön kokoa on kasvatettu 44 litraan.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää