Ajoneuvot
Esittely

Ski-Doo-moottorikelkkamalliston uutuutena on semiaktiivijousitus – jousituksen vaikutus tuntuu ajossa selvästi

Ski-Doo tuo mallivuodelle 2022 saataville todellisen uutuuden – tietokoneohjatun iskunvaimennuksen. Saimme maistiaiset järjestelmän toimivuudesta.
Seppo Nykänen
Skandic-moottorikelkan 51 cm leveä telamatto helpottaa kuorman kuljettamista.

Ski-Doon mallistossa tapahtuu tulevalle kaudelle muutoksia. Tulossa on mm. tehokkaampi 900 ACE -turbomoottori, mutta kiistatta suurin tapaus on uusia uria aukova tietokoneohjattu iskunvaimennus. Sähköisesti hallittavia vaimentimia on esitelty aikaisemminkin, mutta nyt on tarjolla jotain täysin uutta. Kaikki vaimentimet ovat sähköisesti reaaliaikaisesti ohjattuja. Kelkan alustassa, rungossa ja moottorissa on antureita, jotka mittaavat kelkkaan vaikuttavia voimia. Antureiden antaman informaation tuloksena vaimennuksen tehoa säädetään tarvittavaan suuntaan tai toiseen.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää