Ajoneuvot
Esittely

Alutroll-alumiiniveneet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa – pienen valmistajan etuna on ketteryys sekä tuotteiden räätälöinti

Pieni valmistaja pärjää ketteryydellä ja tuotteiden räätälöinnillä. Alutrollin veneet ovat suunnittelusta lähtien kotimaista tuotantoa.
Seppo Nykänen
Flatfish tarjoaa tasaista kulkua ja on erinomainen alusta heittokalastukseen. Vene yltää 9,9 hevosvoimaisella moottorilla varustettuna noin 20 solmun nopeuteen.

Alutrollin tarina alkoi vuonna 2008 Säynätsalossa jolloin Haltica Oy hankki oikeudet Alutroll tuotemerkkiin ja mukana seurasivat myös piirustukset 6 metriseen protyyppiveneeseen. Varsinainen veneiden valmistus alkoi 2010. Alutroll-veneiden suunnittelija Jari Vauhkonen kertoi alkutaipaleen olleen vähintään haasteellinen, sillä yrityksen perustaminen osui juuri pahimman laman alle. ”Siinä pari vuotta tehtiin kaikenlaista sivuhommaa, kunnes päästiin kunnolla veneiden kimppuun”. Vauhkonen kertoo, ja lisää, että silloin jäi aikaa hioa mallia ja muotoja. Nykyään mallisto käsittää 9 venettä, pituudeltaan 350–685 cm. Myydyimmät mallit ovat 430 E ja 485 CC.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää