Ajoneuvot
Pikakokeilu

Lumikoiran jäljillä - Snow Dog

Viime talvena esittelyssä oli naapurimaassamme Venäjällä valmistettu telavetäjä Snow Dog eli Lumikoira. Saimme sen 15 hv:n version koeajoon helmikuun keleille. Lunta oli sopivasti ja pientä harrastaustoimintaa oli tarjolla, joten kokeilu sujui hauskoissa merkeissä.
Sieltä se tulee. Ojat ja penkat eivät pienen harjoittelun jälkeen menoa estä.

Snow Dog ilmentää venäläistä teknistä ajattelutapaa puhtaimmillaan. Taiwanilainen Rato, yksisylinterinen 4-tahtinen 15 hv:n voimanlähde, on nostettu vanerilevyn päälle, ja alapuolelle on sijoitettu pyöräalustainen telasto. Koko komeutta ohjataan ohjaustangosta, kuten sarvitraktoria tai ruohonleikkuria. Periaatteessa rakenne on hyvin yksinkertainen, mutta toki mukaan on saatu muutamia nykyajan kotkotuksia, kuten variaattorivaihteisto ja sähköstartti sekä levyjarrut. Peruutusvaihdetta ei ole, mutta tuotannossa on kyllä sellainenkin versio, jossa pakki on.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi