Ajoneuvot
Citroen e-Jumpy

Citroen e-Jumpy 75 kWh XL on tonniluokan täyssähköinen pakettiauto - tarjoalla kolme koripituutta ja kaksi akkupakettia

Myös hyötyajoneuvoliikenne sähköistyy nyt vauhdilla, ja sähköiset ratkaisut tulevat vuosi vuodelta yhä varteenotettavimmiksi vaihtoehdoiksi. Ajoneuvotarjonta kasvaa ja tekniikka kehittyy, myös latausinfra laajenee. Tutustuimme varteenotettavaan vaihtoehtoon, sähköllä toimivaan Citroen e-Jumpyyn.
Timo Rintakoski
Citroen e-Jumpy on PSA-konsernin vahva avaus hyötyajoneuvojen sähköistämiseen. Noin 300 kilometrin toimintasäde ja polttomoottoriversion tasoinen tavaratilakapasiteetti tarjoavat varteenotettavan vaihtoehdon dieselille. Malli palkittiin Kansainväliseksi Vuoden 2021 Pakettiautoksi.

Täyssähköisten pakettiautojen markkinat ovat Suomessa tähän saakka olleet hyvin marginaaliset. Viimeisen kolmen vuoden aikana Suomeen on rekisteröity 227 autoa, josta viime vuoden osuus on 129 autoa. Markkinaa ovat hallinneet Nissan e-NV200 ja Renault Kangoo, joiden osuus on yhteensä 156 kappaletta. Nyt tahti on muuttumassa, sillä tarjonta kasvaa merkittävästi. Loppuvuodesta 2020 esiteltiin tonniluokan Citroen e-Jumpy, Peugeot e-Expert ja Opel Vivaro-e. Lisäksi tänä vuonna markkinoille tulee mm. Toyota Proace sekä Mercedes-Benziltä e-Vito, e-Sprinter ja Citan. Vuoden 2021 rekisteröintilukuihin on siis odotettavissa merkittävä loikka ylöspäin. Pelkästään Citroenia ja Peugeotia myytiin ennakkoon reilut 60 kappaletta, joista viime vuonna ennätettiin rekisteröidä 16 kappaletta. Kysyntä on ylittänyt odotukset.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää