Ajoneuvot
Esittely MAN eMobility

Sähköistä jakeluajoa pääkaupunkiseudulla MAN eMobility -sähkökuorma-autoilla

K-ryhmä on lähtenyt mukaan MAN Truck and Bus pilottihankkeeseen, jossa kerätään asiakkailta kokemuksia sähkökuorma-autoista ympäri Eurooppaa. MAN:in valmistamasta 50 auton piensarjasta kaksi on Suomessa Keskon käytössä.
Timo Rintakoski
MAN on valmistanut 50 kappaleen piensarjan TGM-sähkökuorma-autoja, jotka ovat asiakaskäytössä ympäri Eurooppaa. Suomeen niistä kaksi on Keskon käytössä pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2023 valmistetaan seuraava piensarja ja vuonna 2024 käynnistyy MAN sähkökuorma-autojen massatuotanto.

Keskon tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä ja painaa omat hiilidioksidipäästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä. K-logistiikan osuus Keskon kokonaispäästöistä on noin 30 prosenttia. K-ryhmän päivittäistavarakaupan logistiikkajohtaja Jyrki Tomminen sanoo, että hiilineutraaliin kuljetukseen päästään kahta reittiä myöden.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää