Ajoneuvot
Yamaha

Kaksitahtisten paluu Yamaha 2021 -moottorikelkkamallistoon

Yamaha luopui 2-tahtimoottoreista kelkoissa vuosituhannen alussa. Tilanne on vähitellen muuttunut. Tulevalle kaudelle 2-tahtisia on tarjolla 600 cm3- , 800 cm3- ja nyt myös 400 cm3-kokoluokassa, jossa tarjolla on uusi 1-sylinterinen moottori. Yamaha panostaa myös hyötykelkkoihin, joita on tarjolla 5 mallia. Entisten VK 540 Vikingin ja Professional Viking II:n lisäksi on kolme Transporter mallia – Lite, 600 sekä 800.
Wayne Davis
Yamahan uutuusmalli Venom trail

Yamahan yhteistyö Arctic Catin kanssa näkyy mallistossa selvästi, sillä uusi 1-sylinterinen 400 cm3:n moottori on käytössä kummallakin merkillä. Merkeistä Yamaha on hyödyntänyt moottoria täysillä. Kevyelle ilmajäähdytteiselle moottorille on pitkään etsitty korvaajaa, ja nyt sellainen näyttää löytyneen. Uutuusmoottori painaa 23 kg, joka on 65 hevosvoimaiselle moottorille kiitettävä lukema. Valitettavasti koeajot kummankin merkin osalta peruttiin koronan takia.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää