Ajoneuvot
Vertailu Mitsubishi L200, Nissan Navara

Parivertailussa Mitsubishi L200- ja Nissan Navara -avolavapakettiautot – työkalut koreissa kuorissa

Avolavapakettiautojen markkinaosuus on vuodesta toiseen noin 10 prosentin luokkaa pakettiautojen kokonaismyynnistä. Käytännössä tämä on tarkoittanut noin 1200–1500 kappaleen vuosittaisia rekisteröintejä. Koneviestin parivertailussa Mitsubihin L200 ja Nissan Navara ottivat toisistaan mittaa. Yhtäläisyyksiä ja eroja löytyi.
Mikael Torvinen

Kuluvan vuoden tilanne on hyötyajoneuvojenkin osalta sangen poikkeava muutamaan viime vuoteen verrattuna. Koronakriisin tuoma epävarmuus ja taloudellinen taantuma ovat väistämättä vaikuttaneet yrittäjien investointihalukkuuteen. Pakettiautokauppa on vähentynyt noin 23 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Autoalan Keskusliitto arvioi vuoden alussa, että kokonaismarkkina olisi tänä vuonna noin 14 000 kappaletta. Nyt arviot liikkuvat noin 11 000 kappaleen tienoilla. Tämä tarkoittaisi karkeasti arvioituna vain noin reilun tuhannen avolavan rekisteröintimäärää.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää