Ajoneuvot
Vertailu

Mönkijätestissä ovat vastakkain rinnakkain istuttavat John Deere Gator XUV 850 - ja CFMoto UForce 1000 -mönkijät

Rinnakkain istuttavat mönkijät ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina selvästi, viime vuoden puolella niitä myytiin yli tuhat kappaletta. Teknisesti tarjolla on monipuolista kalustoa, ja dieselmalleja on ainakin viidellä valmistajalla. Koronaepidemia sotki suunnitelmat laajemmasta vertailusta, päädyimme tekemään vertailun bensiini- ja dieselmallin välillä.
Seppo Nykänen
Mönkijöiden parivertailussa testattiin kahta rinnakkain istuvaa mallia. Testissä olivat John Deere Gator XUV 850 ja CFMoto UForce 1000.

Kokeiluun saimme kaksi T3b-traktoria: John Deere Gator XUV 865M dieselin ja CF Moton UForce 1000 bensamallin. Rinnakkain istuttavat leveärunkoiset lavamallit ovat huomattavasti raskaampia kuin tavalliset mönkijät, omapaino on 700–900 kg tienoilla. Tehoero kokeiluparin välillä on iso: Uforcen 79 hv ja vastassa oli 22,8 hv:n Gator. Luulisi noin ison eron tekevän vertailusta mahdottoman, mutta lopputulos yllätti myös kokokeneet testaajat.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää