Ajoneuvot

Pakettiautojen markkinakatsaus – toivonpilkahduksia koronakurimuksessa

Vaikka koronakriisi kurittaa nyt erittäin kovaa kaikkia yhteiskunnan sektoreita kaikkialla maailmassa, alkavat hyötyajoneuvoteollisuuden ja -kaupan pyörät hiljakseen taas pyöriä. Kuljetusten tarve ei ole kadonnut mihinkään. Myös uusia malleja tulee markkinoille.
Valmistaja
Fiatin, Alfa Romeon ja Jeepin maahantuonti vaihtui marraskuun 2019 alussa Italmotor Finland Oy:lle, joka on osa Berge Auto Nordics -yritystä. Merkittävin asia on alkuvuoden aikana ollut erityisesti Fiat Professional -myyntiverkoston laajentaminen. Tärkeä palanen kokonaisuudessa on uudistunut Fiat Talento. Malliston hinnat alkavat 29 990 eurosta.

Pakettiautokauppa oli alkuvuonna Suomessa noin 10 prosentin laskussa. Kevään koittaessa ilmassa oli jälleen piristymisen merkkejä, mutta maaliskuun puolivälissä iskenyt koronapandemia seisautti kaupan lähes seinään. Esimerkiksi maaliskuun viimeisellä viikolla koko autokaupan asiakastilausten määrä supistui 80 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Epävarman ja sangen pitkäkestoiseksi arvioidun tilanteen vuoksi autoala on korjannut myyntiennusteitaan. Uuden arvion mukaan henkilöautokauppa supistuisi 116 000 kappaleesta 85 000 rekisteröityyn autoon. Pakettiautojen osalta määrä putoaisi noin 30 prosenttia 10 500 kappaleeseen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää