logoKoneviesti -> Kuvalliselle sivustolle

Mene sisältöön

 
 
 

Sisältö

Stihl MS 231 – Harrastajan ammattisaha

Stihlin moottorisahamalliston uusin "ykköspäivitys" on MS 231. Se on muotoilullisesti aiemmin esitellyn ammattisaha MS 241 C-M:n sukulainen, mutta varustettuna perinteisemmillä teknisillä ratkaisuilla.

stihl.jpg

Harvemmin moottorisahaa tarvitsevat eivät kaipaa sahaltaan uusinta uutta ja viimeisimpiä tekniikan hienouksia. Sahan luotettavan toiminnan lisäksi hinta on tärkeä valintakriteeri. Näille harrasteluokan sahaajille Stihl tarjoaa nyt uutta MS 231 -sahaa, jossa on pyritty yhdistämään laadukkaat ominaisuudet ja edullinen hinta.

Kuin ammattilaisveljensä

231 on hyvin samankaltainen aiemmin esitellyn ja Koneviestin kokeileman (KV 7/11) ammattisaha 241:n kanssa. Suurimpina näkyvinä eroina ovat muovinen moottorirunko, kahvalämmittimen kytkimen paikan puuttuminen, normaali rikastinvipu ja käynnistinko-telon neliömäiset reiät. Koska kaasutin ei ole sähköisesti ohjattu, 231:ssa on perinteiset säätöruuvien reiät moottorikopassa. Tarkem-min työkalujen kanssa sahaa tutkiessa huomaa, että moottorikoppa on kiinnitetty normaaleilla ruuveilla ja sekin selviää, että purukotelon mutteria ei ole 241:n tapaan kiinnitetty koteloon.

Pikalukkokorkit ja jousilla toteutettu tärinänvaimennus on kummas-sakin mallissa toteutettu samalla tavalla. Myös ketjuvarustus on identtinen, puut katkeavat molemmissa 3/8" jaon ketjulla ja 14":n laipalla, 6-hampaisen vetorattaan liikuttamana.

 

. . .

 

Sivun alkuun

Lisätieto palsta

 
 

Alatunniste