MTK:n työkonekavalkadi

Traktorit isolla kirkolla

29.6.2017 / Koneviesti 09/2017

Kavalkadin kaksi iäkkäintä traktoria, 1910-luvun Wallis ja kuvan 1930-luvun Farmall, nostettiin lavettikyydille paraatia varten. Syynä ei ollut niinkään iän painaminen päälle vaan koneiden rengastus – rautapyörät eivät ole parhaimmillaan kaupungin päällysteillä.

Paraatiin osallistuneet traktorit ja hevoset oli koottu Kaisaniemeen, mistä ne lähtivät kello 13:15 ajamaan kohti Messukeskusta. Osa Rautatientorilla olleista koneista osallistui myös kulkueeseen, mutta silti torille jäi kiinnostava valikoima varsinkin vanhempaa kalustoa, kuten sepän tekemä, pääosin puurunkoinen traktori. Yli 100-vuotias Avance ajoi jopa kunniakierroksen torilla. Paraatissa oli mukana kuusi hevosta ja yli kuusikymmentä traktoria, 1910-luvulta tähän päivään. Hevoset oli valjastettu rattaiden ja työkoneiden eteen. Hevoset poistuivat kulkueesta Laakson ratsastusstadionin kohdalla.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).


Lisämateriaali

Traktorikavalkadi

Puurunkoinen traktori

Wallis Cub Junior

Työhevoset traktorikavalkadissa