Nurmisadon voi kaksinkertaistaa

Nurmi 2017 -tapahtuma

31.8.2017 / Koneviesti 12/2017

Turun Konekeskus demosi, miten pienellä traktorillakin pärjää niittotyössä. Työleveydeltään yhteensä 6-metrisen McHale Pro Glide -puoliperhosniittomurskaimen tehontarve on 160 hevosvoimaa, mutta 130 hevosvoimainen Massey Ferguson 5713 jaksoi niittää tiheää kasvustoa yli 10 km/h ajonopeudella. Samassa yhteydessä kerrottiin, että McHalelta on tullut markkinoille myös 9-metrinen Pro Glide B9000 -perhosniittomurskain, joka perustuu samaan tekniikkaan kuin muutkin Pro Glide -sarjan mallit. (TA)

Nurmi 2017 -tapahtuman näytteilleasettajilla oli yhteinen teema: Suomen peltojen satopotentiaalista vain osa on käytössä. ”Nurmen hehtaarisato voidaan jopa kaksinkertaistaa”, vakuutti Yaran kaupallinen johtaja Timo Räsänen. Myös viljasatojen kasvattaminen on edelleen mahdollista, vaikka suurin osa sen kasvupotentiaalista on jo käytössä.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).


Lisämateriaali